Over Eva

 

Al vanaf heel jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in fotografie. Toen ik negen jaar was moest mijn oudere zus al dik in de make-up om vervolgens model te staan voor mijn artistiek bedoelde zwart-wit foto’s. Ik raakte geïntrigeerd door het vastleggen van momenten en alles wat daarbij kwam kijken.
 
Toen ik zestien jaar was zei een leraar op school - tevens een gepassioneerd fotograaf - dat ik talent had voor fotografie en raadde me aan een cursus ‘doka’ ( donkere kamer) te doen, welk advies ik gretig opvolgde. Zelf negatieven ontwikkelen en foto’s afdrukken in het schuurtje van mijn ouderlijk huis was magisch. Mijn liefde voor het vak was voor altijd bezegeld.
 
Na mijn VWO startte ik in 1994 mijn opleiding fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag, een plek waar ik me helemaal thuis voelde en veel leerde.
Kort na mijn eindexamen werd ik moeder en in 2004 ben ik me gaan specialiseren in kinderportretten en ‘Mevrouw Fluitekruidje Fotografeert’ werd geboren.
Dertien jaar ben ik inmiddels met veel plezier en passie ‘Mevrouw Fluitekruidje’. Mijn specialiteit is het fotograferen van kinderen, sinds twee jaar maak ik nu ook zakelijke portretten, omdat ik merk dat er behoefte is aan een mooi en professioneel portret. Natuurlijk zijn de ouders, de hond, opa en oma ook van harte welkom voor treffende familieportretten.
 
Zelf ben ik moeder van Julius (18) en Elvis (14), ik woon en werk in Haarlem waar ik een etage van mijn huis als studio heb ingericht.
De feedback die ik vaak krijg van mijn klanten is ‘wat doe je dit ontzettend leuk’ of ‘wat is dit ontzettend fijn om mee te maken’! Voor mij is iedere sessie dan ook een die al mijn aandacht krijgt zowel voor, tijdens en na de fotosessie.
Genoeg gepraat, foto’s zeggen meer dan woorden!          

                                                                                                       
 
Eva Snoijink (1974), februari 2017